Glasgigant investeert in ultrasoon reinigingslijn voor matrijzen [case]

25-02-2020

Toyo Glass Co., Ltd is marktleider op het gebied van glazen verpakkingen in Japan. Het bedrijf produceert al sinds 1888. Toyo Glass onderscheidt zich qua kennis, techniek en ontwikkeling in de glasindustrie van ruw materiaal tot eindproduct.

Toyo Glass bij de installatie

Bij de productie van glazen potten en flessen, wordt de matrijs vervuild met verbrande koolstofresten. Toyo Glass verwijderde deze resten door te zandstralen.

"Naar verwachting zal het ultrasoon reinigen een aanzienlijke besparing opleveren qua productiekosten. De levensduur van onze matrijzen zal verdubbelen."

FinnSonic Oy. leverde een meerstaps ultrasoon reinigingsinstallatie van het type Optima. De reinigingslijn werd geplaatst in de fabriek in Shiga, in het westen van Honshu (JP). Deze fabriek levert hoogwaardige glazen verpakkingen aan heel Japan en klanten overzee.

“We hadden een andere techniek nodig voor het onderhoud van onze matrijzen, zandstralen is beschadigend voor het oppervlak. Naar verwachting zal het ultrasoon reinigen een aanzienlijke besparing opleveren qua productiekosten. De levensduur van onze matrijzen zal verdubbelen. Bovendien komt deze nieuwe reinigingsmethode ook goed overeen met onze reinheidseisen”, aldus algemeen directeur Dhr. Hiroyuki Nakamura.

Toyo Glass matrijsdeel voor en na reinigen
Matrijsdeel vóór en na de ultrasone reiniging.

    

FinnSonic installatie bij Toyo Glass
FinnSonic Optima klaar voor precisiereiniging.

Wil jij ook overstappen op ultrasoon reinigen voor jouw matrijsonderhoud? Neem voor meer informatie contact met ons op!

 

Ik wil graag meer weten