Kemet Europe

Kemet Europe BV
Oude Moerstraatsebaan 110
4614 RS Bergen op Zoom
T: +31 (0)164 - 27 17 00
F: +31 (0)164 - 24 36 03
info@kemet-europe.com

Precisiereiniging van fijnmechanische onderdelen voor cleanroom assemblage

NTS Mechatronics B.V. te Eindhoven assembleert mechatronische systemen voor onder andere de medische, semiconductor-, grafische, solar- en nano-industrie. Alle aspecten van een hoogwaardige en innovatieve dienstverlening komen hier samen. Door het inzetten op processtabiliteit maakt NTS Mechatronics B.V. het onderscheid in deze markt.

Ultrasoon reinigingslijn bij NTS Mechatronics

De geautomatiseerde ultrasoon reinigingslijn van NTS Mechatronics B.V.

Hoge eisen

De hoge precisie en de strenge kwaliteitscontrole gedurende het gehele assemblageproces dragen bij aan dit succes. Daarbij hoort ook het efficiënt reinigen van de onderdelen in een geautomatiseerde industriële reinigingsstraat vóór assemblage. De onderdelen van RVS, aluminium, titanium of kunststof zijn na het verspanen sterk vervuild. Om olie, koelvloeistof, vingerafdrukken, partikels enzovoorts te verwijderen, worden de onderdelen grondig gereinigd in een op water gebaseerd ultrasoon reinigingssysteem. Dit systeem is voor deze toepassing ontwikkeld en gebouwd door FinnSonic Oy. Kemet Europe B.V. zorgt voor de begeleiding van het traject, vanaf de beginfase tot en met de installatie, inclusief de opleiding voor de gebruikers.

Roy Loonen, Projectmanager bij NTS Mechatronics B.V., legt uit: “De onderdelen moeten volledig vrij zijn van vervuiling om verder verwerkt te kunnen worden.”

Dankzij de drie verschillende reinigingscombinaties – bestaande uit de stappen wassen en spoelen – kunnen verschillende reinigingsmiddelen ingezet worden. Zo kan een grote diversiteit in materialen en soorten vervuiling effectief gereinigd worden. Dit is nodig om aan de hoge verwachtingen van klanten te kunnen voldoen: een schoon geassembleerd product van topkwaliteit. Na het wassen en spoelen volgen nog twee spoelfases in DI-water (gedemineraliseerd water) van hoge kwaliteit. Deze spoelfases, gecombineerd met de mechanische agitatie, zorgen voor effectieve verwijdering van detergentresten of andere onzuiverheden.

De verschillende reinigingscombinaties (wassen – spoelen):

Reinigingscombinaties bij NTS Mechatronics B.V.

In de heteluchtdroger worden de onderdelen zorgvuldig gedroogd. Om hervervuiling in de droogfase te vermijden wordt de ingaande lucht van de droger gefilterd door een HEPA-filter

Een vrije positie voor de droger geeft NTS Mechatronics B.V. de flexibiliteit om de machine in de toekomst uit te breiden indien de reinigingscapaciteit of –kwaliteit daarom vraagt.

Stabiele resultaten

Om resultaten van een constant en hoog niveau te kunnen halen, is gekozen voor een automatisch PLC-gestuurd transportsysteem. Dit stelt NTS Mechatronics B.V. in staat om procestijden precies na te leven. Via het intuïtieve aanraakscherm kunnen verschillende reinigingsprogramma’s samengesteld worden. De stabiliteit van de reinigings- en spoelvloeistoffen is van groot belang voor de reinigingskwaliteit. Daarom zijn alle reinigingstanks uitgerust met oppervlakteskimming, filtratie en automatische dosering van zowel water als detergent. De spoeltanks worden automatisch ververst zodat elk onderdeel opnieuw optimaal gereinigd wordt.

Het intuïtieve aanraakscherm:

Om alle gaten en kamers van zeer complexe onderdelen grondig te kunnen schoonmaken integreerde Kemet Europe B.V. een etappe in de machine waar de onderdelen opnieuw gepositioneerd kunnen worden om in een tweede reiniging de moeilijk bereikbare oppervlakken toch te kunnen schoonmaken. Dit draaistation laat ook toe om ophopingen van spoelwater van de onderdelen te verwijderen en zo het drogen te optimaliseren.

Het draaistation, uiterst rechts in beeld:

Draaistation bij NTS Mechatronics B.V.

Automatische conveyors voor het laden en lossen van de reinigingsstraat zorgen voor een zeer ergonomisch en gebruiksvriendelijk geheel.

Beperkte belasting van de cleanroom

Een ultrasone reinigingsstraat van negen baden genereert heel wat warmte en waterdamp. Om de belasting van de cleanroom tot een minimum te beperken, wordt in drie zones gewerkt.

Het werken in drie zones:

De eerste zone is een aparte ruimte van de cleanroom. Te reinigen onderdelen worden er in de manden gepositioneerd. De manden gaan op hun beurt langs de laadconveyor de machine binnen. Dankzij de overdruk van de cleanroom in verhouding tot de gesloten behuizing van de machine komen zo min mogelijk warmte en waterdamp in de ruimte terecht.

In de tweede zone bevinden zich alle baden van de reinigingslijn. De volledig gesloten behuizing met extra seal beperkt luchtlekken tussen machine en cleanroom tot een minimum. Warmte en damp, gegenereerd door de machine, worden continu naar buiten gevoerd. Alle randapparaten voor vloeistofbehandeling bevinden zich in een technische ruimte naast de cleanroom.

De derde zone bevindt zich net naast de heteluchtdroger. Om overdracht van warmte naar de derde ruimte van de cleanroom te beperken, is de uitvoerconveyor voorzien van een automatisch luik. Zo kan de ruimte waar de schone onderdelen terechtkomen makkelijk in topconditie gehouden worden.

Roy Loonen merkt tot slot op: “Kemet Europe B.V. werd geselecteerd als leverancier vanwege de pro-activiteit in het meedenken met de processen en het aanpassen van de reinigingsstraat volgens de wensen van NTS Mechatronics B.V. De finale doorslag gaf de prijs/kwaliteit-verhouding ten opzichte van overige leveranciers.”

Bent u ook op zoek naar een efficiënt reinigingsproces? Een enkelvoudige tank of een meerstapsreinigingsproces? Al dan niet geautomatiseerd? Aarzel niet om contact te nemen. Wij ondersteunen u graag in het maken van de beste keuze. 

Neem voor meer informatie contact met ons op!