Reinigen en beschermen van printplaten

22-12-2020

Bij de bewerking of productie van elektronische assemblages blijft vaak vervuiling achter op de PCB (printed circuit board). Die resten kunnen kortsluiting veroorzaken of een probleem vormen voor de betrouwbaarheid van het apparaat. Als een coating de PCBA moet beschermen tegen invloeden van buitenaf, reinig je de assemblage eerst voor een goede hechting van de coating.

Bij het coaten breng je een dunne laag van polymeren aan op de printplaat om ze te beschermen tegen bijvoorbeeld vocht, olie, (zout) water of stof. De steeds complexere PCB’s gaan namelijk snel corroderen onder invloed van vervuiling. De coatings zijn transparant en hebben een dikte van 0,1 tot 1,3 µm. Dunne lagen zijn beter voor het dekken van complexe geometrieën. Ze houden minder warmte vast en maken maskeren vaak overbodig.

Machinaal reinigen en coaten met gebruik van solvents is erg gebruiksvriendelijk en levert een constante kwaliteit. Met dit proces worden je printplaten in een paar minuten gereinigd, gecoat en gedroogd. Machines zijn verkrijgbaar in volledig handbediende of volautomatische variant.

Wil je meer weten over het reinigen of coaten van printed circuit boards? Neem dan zeker contact met ons op.

Neem contact op